Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Aantal vluchtelingen dat sterft op Middellandse zee fors gedaald

 9 juli 2015 

    Print       Email

kaart-middellandse-zee-2311Het aantal vluchtelingen dat de dood vindt bij de oversteek via de Middellandse zee is fors gedaald sinds de Europese landen er hun reddingsoperaties opvoerden. Dat meldt Amnesty International donderdag in een verklaring.

De organisatie geeft aan dat in de eerste vier maanden van dit jaar nog één op de zestien bootvluchtelingen stierf. In de afgelopen twee maanden daalde het dodental naar ongeveer één op de 427 bootvluchtelingen. Het aantal vluchtelingen dat de overtocht waagt, is volgens de organisatie gestegen.

In de periode 1 januari tot en met 26 april, hebben circa 28.000 bootvluchtelingen geprobeerd om via de Middellandse zee Europa te bereiken. Tussen 25 april en 29 juni betrof dit 42.000 personen. De Europese Unie besloot in april dit jaar om meer financiën te alloceren voor het indammen van de enorme stroom bootvluchtelingen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »