Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Ademtest kan naderende astma-aanval voorspellen

 10 juli 2015 

    Print       Email

ademhaling ademhalenPromotieonderzoek van Dillys van Vliet voor het Maastricht UMC+ toont dat door een eenvoudige ademtest een astma- aanval voorspeld kan worden. Ongeveer twee weken van tevoren kan door middel van een blaastest worden voorspeld of een kind een astma-aanval krijgt.

Van Vliet volgde een jaar lang bijna honderd kinderen met astma en verzamelde op van te voren gestelde momenten hun uitademingslucht. In deze uitgeademde lucht zitten honderden zogeheten vluchtige organische stoffen waarvan zeven een astma-aanval tijdig kunnen voorspellen.

Als de patiënt tijdig weet dat de symptomen gaan verergeren, kan die de de zorg daarop toespitsen meent de wetenschapper. Dit zal volgens hem de de kwaliteit van leven vergroten en tevens zal het aantal ziekenhuisopnamen erdoor verlaagd kunnen worden.

Toekomstig onderzoek zal moeten aantonen of met een vroegtijdige behandeling de aanval in zijn geheel kan worden voorkomen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »