Loading...
Navigatie:  Home  >  Opmerkelijk & Lifestyle  >  Bericht

Algenmassa veroorzaakt groen en giftig meer in China

 14 juli 2015 

    Print       Email

spiromassa algenHet Dian-meer bij de stad Kunming in China ziet letterlijk donkergroen van de blauwalgen. Een aanzienlijk deel van het meer wordt bedekt met een dikke, gifgroene drab, dat niet alleen erg vies is, maar ook bijzonder giftig.

Gifstoffen komen vrij wanneer de onderste algen afsterven. Er zijn dan ook veel dode vissen tussen de algen-drab. Een alg is eigenlijk een bacterie die giftig is voor mensen en dieren. Alhoewel mensen er niet direct dood aan gaan kan men wel last krijgen van hoofdpijn, braken, huiduitslag en in sommige gevallen van leverproblemen.

Sinds de jaren 80 is de blauwalg-invasie een terugkerend fenomeen in Kunming. De Chinese overheid heeft van alles geprobeerd om de alg te verdrijven, maar tevergeefs.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »