Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Arts krijgt 45 jaar celstraf voor onterecht voorschrijven chemotherapie

 12 juli 2015 

    Print       Email

voorzittershamer rechtszaal vonnis uitspraak rechterEen Amerikaanse dokter uit Detroit is veroordeeld tot 45 jaar cel wegens het onterecht voorschrijven van chemotherapie aan mensen die dit niet nodig hadden. Dat meldt de Independent zondag.

De dokter, Farid Fata heeft in totaal 553 gezonde mensen met chemotherapie behandeld. De man hield zijn patiënten voor dat ze terminale bloedkanker hadden en behandelde hen met injecties en legde infusen aan. De arts heeft in totaal 17.1 miljoen dollar bij verzekeringsmaatschappijen kunnen declareren.

De patiënten liepen ernstige gezondheidsschade op aan onder andere hun immuunsysteem. De aanklagers noemen de zaak de grootste medische fraude in de geschiedenis. Fata heeft in september bekend schuldig te zijn.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »