Loading...
Navigatie:  Home  >  Opmerkelijk & Lifestyle  >  Bericht

Australische zakenman betaalt pensioen aan Griekse man

 8 juli 2015 

    Print       Email

euro-biljettenDe schrijnende beelden van lange rijen van soms stokoude Grieken die massaal in de rij staan voor de bank kennen we inmiddels al.

De 77-jarige Giorgos Chatzifotiadis werd vorige week het schrijnend gezicht van de Griekse crisis.
De gepensioneerde werd huilend tegen de gevel van een Griekse bank gefotografeerd nadat hij voor de vierde keer op een rij zijn pensioen van 120 euro niet kon opnemen bij de bank.

De foto ging heel snel de wereld over. Ook de Australische zakenman James Koufos zag de foto.
De moeder van de Australische zakenman vertelde haar zoon dat de gepensioneerde man op de foto een goede vriend van zijn vader was. De gepensioneerde man had samen met zijn vader op school gezeten. Na het verhaal van zijn moeder gehoord te hebben nam James Koufos een bijzonder besluit.

De zakenman plaatste direct een oproep op Facebook. Het duurde niet lang voordat Koufos de gepensioneerde man op het spoor kwam. Koufos reisde zelf naar Athene om de man een persoonlijk bezoek te brengen. De gepensioneerde man mag voor twaalf maanden, of voor zo lang als het nodig is, 250 euro per week verwachten. Hiervoor gaat Koufos de erfenis van zijn vader gebruiken om de gepensioneerde Griek, Chatzifotiadis te helpen.

Koufos heeft een groot bedrijf in Australië. Samen met Gap Finance zal Koufos het pensioen van deze gepensioneerde man betalen. Vanaf het bericht op Facebook is geplaatst is er zo’n vier tot vijfduizend euro ontvangen van mensen die ook mee willen helpen.

De zakenman is blij dat hij wat kan doen om de 77-jarige Giorgos Chatzifotiadis te helpen.
“Als je dan iemand ziet die zijn hele leven hard gewerkt heeft, maar geen pensioen krijgt om zijn vrouw en familie te kunnen voeden, dan is dat niet eerlijk,” aldus Koufos.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »