Loading...
Navigatie:  Home  >  Opmerkelijk & Lifestyle  >  Bericht

Azijn als wondermiddel

 17 juli 2015 

    Print       Email

azijnHuisazijn kan voor heel veel doeleinden gebruikt worden. In feite is het goedje een wondermiddel, want het kan gebruikt worden voor huis, tuin, haar en lichaam.

Voor het lichaam

Azijn werkt kalmerend tegen insectenbeten. De azijn moet op de beet worden gedept en gelaten worden om in te trekken in de huid. Ook bij het behandelen van voetschimmels zou azijn goed zijn. Het kan blijkbaar ook gebruikt worden bij hoofdluis. Je kan het dan puur gebruiken en de hoofdhuid nat maken met azijn. 3 kwartiertjes laten intrekken, uitspoelen en kammen met de luizenkam.

Azijn zorgt dat de pH-waarde van je huid in balans blijft en rekent, eenmaal op je huid, af met olie. Dep wat azijn over je gezicht voordat je je hele huid schoon gaat maken voor een fris en ‘olievrij’ gezicht.

Wasverzachter

Azijn is een natuurlijke wasverzachter die de kalkdeeltjes in het spoelwater en je kleding afbreekt. Hierdoor wordt je wasgoed dus zachter. Goed ook voor mensen met allergieën en eczeem: de katoenvezels kunnen je huid immers irriteren.

Schoonmaken

Azijn is heel goed om brillenglazen schoon te maken. De azijn kan met een schoon doekje of watten op de brillen glazen worden aangebracht en na rustig wrijven is je brilglas weer helder. Je waterkoker en koffiezetter ontkalken en reinigen gaat erg makkelijk met azijn. Doe een kop azijn in het waterreservoir, vul voor de rest met gewoon water en zet het toestel op. Azijn verwijdert roest van oud gereedschap. Laat desnoods een nacht inwerken.

Haar

Zowel natuurazijn als appelazijn werken perfect om je haar weer lekker zacht en glanzend te maken. Het zorgt ervoor dat het haar minder klit, het maakt nog een beetje extra schoon (overtollige huidschilfers e.d.) en het maakt het haar geweldig zacht. Mix vijf druppels azijn in een bak met koud water en smeer je haar hier -na de shampoo en conditioner- mee in. Spoel het niet uit. Resultaat: mooi glanzend haar !

Tuin

Azijn is een goede biologische onkruidverdelger: giet de azijn aan de voet van de plant die je wil verwijderen, het zuur tast de wortels aan en het onkruid sterft af.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »