Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Berlusconi krijgt drie jaar celstraf voor omkopen senator

 9 juli 2015 

    Print       Email

voorzittershamer rechtszaal vonnis uitspraak rechterDe voormalige premier van Italië, Silvio Berlusconi, is door een rechtbank in Napels veroordeeld tot drie jaar celstraf voor het plegen van corruptie. Echter hoeft hij de gevangenis niet in, omdat de zaak bijna verjaard is. Als de oud-premier gebruik maakt van zijn beroepsmogelijkheden is de zaak al verjaard.

Het Openbaar Ministerie beschuldigde Berlusconi ervan senator Sergio De Gregorio te hebben omgekocht om uit de coalitie te stappen die de toenmalige premier Romano Prodi steunde. Hiermee wilde Berlusconi de regering van zijn aartsrivaal verzwakken. Na een eerdere veroordeling in 2013 was hij dit voorjaar werkzaam in een bejaardentehuis als taakstraf.

Hij werd in 2015 veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor belastingontduiking met zijn bedrijf Mediaset. In Italië is het echter ongebruikelijk dat mensen boven zeventig jaar gevangen worden gezet. De 78- jarige Berlusconi was niet in de rechtszaal aanwezig om zijn vonnis te horen. De advocaat van Berlusconi vindt de straf oneerlijk en onjuist. De oud-premier ontkent namelijk alle aanklachten.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »