Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Dementie te vermijden door gezonde leefstijl

 22 juli 2015 

    Print       Email

dementieUit onderzoek van het Erasmus MC in Rotterdam is gebleken dat een derde van de gevallen van dementie voorkomen kan worden door gezond te leven. Zo moet men niet roken, diabetes proberen te vermijden en ervoor zorgen dat de bloeddruk niet te hoog wordt.

Een goede bloeddruk is van essentieel belang bij het voorkomen van dementie. De resultaten van het onderzoek werden dinsdag op de Alzheimer Association Conference in Washington gepresenteerd. Onderzoeker Arfan Ikram stelt dat uit het onderzoek is voortgevloeid dat een lage opleiding ook een risicofactor voor dementie vormt.

Dementie is een aandoening van het brein, waarbij het gehele verstandelijk functioneren steeds verder achteruit gaat. De hersenen gaan zodanig achteruit dat het normale leven niet meer mogelijk is en men langzaam maar zeker totaal afhankelijk wordt van de hulp van anderen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »