Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Dodental MERS- virus gestegen naar 34

 8 juli 2015 

    Print       Email

mersHet aantal mensen dat aan het MERS- virus in Zuid-Korea is bezweken is gestegen naar 34. Het gaat om het eerste sterfgeval door de longziekte in acht dagen melden lokale media. De meeste mensen die aan de ziekte zijn overleden hadden reeds gezondheidsklachten, die door de ziekte werden verergerd.

33 van de 186 besmet geraakte mensen bevinden zich nog in het ziekenhuis, 119 mensen zijn helemaal hersteld en zijn uit het ziekenhuis ontslagen. Het virus zorgt voor veel onrust in Zuid-Korea. Zo werden sinds 20 mei uit voorzorg meer dan 16.500 mensen in quarantaine geplaatst.

Veel Zuid- Koreanen proberen het openbaar vervoer en ziekenhuizen zoveel mogelijk te vermijden. Het ‘Middle East Respiratory Syndrome´ (MERS) is een vrij nieuw type coronavirus dat in september 2012 werd ontdekt. Het virus kan ernstige ziekteverschijnselen veroorzaken, vooral bij mensen met andere gezondheidsproblemen.

Het virus dankt zijn naam aan de regio waar het voor het eerst is opgedoken, het Midden-Oosten. Het is niet duidelijk hoe het virus dat ook gevonden wordt bij dromedarissen verspreidt wordt. Men vermoedt dat het virus voornamelijk door deze dieren op mensen wordt overgedragen. Overdracht van mens op mens vindt zelden plaats en meestal binnen het ziekenhuis.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »