Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Duizenden mensen bij herdenking val Srebrenica

 11 juli 2015 

    Print       Email

potocari_steleIn Potocari in Bosnië is zaterdagochtend de herdenking begonnen van de val van de moslimenclave Srebrenica, dat precies twintig jaar geleden plaatsvond.

Bij de herdenking zijn onder andere anderen minister Koenders van Buitenlandse zaken, de Servische premier Vucic, de Turkse premier Davutoglu en oud-president Clinton aanwezig. Minister Koenders zei het belangrijk te vinden om zijn respect te betuigen.

“We kunnen niet ongedaan maken wat er is gebeurd, maar we mogen het nooit vergeten.” De VN-enclave Srebrenica werd in juli 1995 tijdens de Balkanoorlog binnengevallen door het Bosnisch-Servische leger van generaal Mladic, terwijl het beschermd had moeten worden door Nederlandse blauwhelmen. Ongeveer 8.000 moslimmannen werden door de Bosnisch- Servische troepen vermoord.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »