Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Eiwit in brein kan helpen bij opsporen alzheimer

 20 juli 2015 

    Print       Email

brein hersenenUit wetenschappelijk onderzoek dat gepresenteerd werd tijdens de Internationale Alzheimer’s Association Conferentie 2015 in Washington DC, blijkt dat een bepaald eitwit, neurogranine kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van alzheimer. Het eiwit is namelijk betrokken bij de communicatie tussen zenuwcellen in het brein.

Het eiwitgehalte is hoger bij mensen die aan de ziekte lijden of die reeds een milde vorm van cognitieve achteruitgang hebben. Het onderzoek behelsde in totaal 162 proefpersonen, die gemiddeld vier jaar lang werden gevolgd. Van de mensen werd onder andere eiwitvocht onderzocht, waarna er geheugentesten werden afgenomen.

Alzheimer is een vorm van dementie, waarbij de diagnose vaak pas in een laat stadium gesteld wordt. Wanneer de ziekte eerder ontdekt wordt kunnen patiënten en familieleden betere voorzorgsmaatregelen nemen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »