Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

FDA waarschuwt: pijnstillers veroorzaken hartinfarct en beroerte

 10 juli 2015 

    Print       Email

HartaanvalDe Food and Drug Administration (FDA) heeft haar veiligheidswaarschuwing voor veel gebruikte pijnstillers aangepast. Volgens de FDA heeft grootschalig onderzoek aangetoond dat onder meer de chemische middelen ibuprofen, naproxen, diclofenac en meloxicam de kans op een hartaanval en beroerte significant vergroten.

Vaak gebruikte medicijnen als Celebrex, Advil en Aleve vallen binnen deze categorie. Aspirine valt echter buiten deze nieuwe waarschuwing.

De fabrikanten van deze pijnstillers en ontstekingsremmende medicijnen, NSAIDs, zal worden opgedragen om veel duidelijker dan nu het geval is, op hun etiketten aan te geven dat bij inname de kans op een hartinfarct en beroerte enorm toeneemt. Er is al sprake van risico in de eerste week van het slikken.

Diverse medische specialisten zijn van oordeel dat het toenemend slikken van chemische pijnstillers moet worden teruggedrongen. Personen met milde pijnklachten kunnen in eerste instantie liever kiezen voor natuurlijke methoden om deze te reduceren.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »