Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Griekenland vandaag naar de stembus

 5 juli 2015 

    Print       Email

griekse griekenlandIn Griekenland zijn zondagochtend de stemlokalen open gegaan. De Grieken mogen vandaag hun stem uitbrengen over de voorstellen gedaan door de geldschieters in ruil voor extra noodsteun.

De ECB, het IMF en de eurogroep hebben hervormingen voorgesteld waarna Griekenland in staat moet zijn om haar schulden af te lossen. Enkele van de voorgestelde hervormingen : minder ambtenaren, pensioenleeftijd naar 67, aanpak belastingontduiking en privatisering van onder andere banken en havens.

De volledige tekst van de vraag in het referendum staat niet op het stembiljet. De eerste zin is: “Moeten we het ontwerpakkoord dat door de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de Eurogroep van 25 juni naar voren is gebracht, accepteren?” Als de Griekse bevolking tegen de voorstellen stemt, krijgt het land geen nieuwe noodlening van de geldschieters en wordt de huidige hulp stopgezet.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »