Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Grieks parlement stemt voor reddingsplan

 16 juli 2015 

    Print       Email

grieks parlementHet Grieks parlement stemde in de nacht van woensdag op donderdag in met het reddingsplan. De Griekse premier Alexia Tsipras zei: “We geloven er niet in, maar we zijn gedwongen dit te accepteren.”

Er werd gedacht dat een meerderheid van de top van de partij Syriza, de partij van Tsipras, tegen zouden stemmen. Tsipras had daarom ook gedreigd af te treden als zijn regeringscoalitie tegen het reddingsplan zouden stemmen. De premier is absoluut niet blij en niet eens met de maatregelen die Griekenland moet nemen in ruil voor een nieuw steunpakket van Europa. Griekenland is nu een stap dichterbij het noodpakket van ruim 80 miljard euro.

De premier stelde tijdens een toespraak in het parlement dat er geen alternatief is. Het parlement heeft nu ook ja gezegd tegen onder andere strenge bezuinigingen, hervormingen en belastingverhoging. De pensioenleeftijd gaat omhoog, er komen wetten die onafhankelijkheid van het Griekse statistiekbureau Elstat garanderen en komt er een privatiseringsfonds waarin Griekse staatseigendommen worden verkocht en geëxploiteerd. Het privatiseringsfonds zal 50 miljard euro moeten opleveren.

Voorafgaand en tijdens het debat was het erg onrustig buiten het parlement in Athene. Duizenden tegenstanders van het akkoord raakten slaags met de politie. De demonstranten vinden de eisen te hoog.

Uiteindelijk stemden 229 parlementariërs voor het noodpakket, 64 tegen en er waren 6 parlementsleden die zich onthielden van stemming.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »