Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis afgetreden

 6 juli 2015 

    Print       Email

yanis varoufakisYanis Varoufakis, de Griekse minister van Financiën heeft een dag na het referendum in Griekenland onverwacht zijn aftreden aangekondigd. Dat meldt de minister zelf maandag op Twitter. Varoufakis reageert daarmee naar eigen zeggen op de wens van sommige andere eurolanden, die hem niet graag aan de vergadertafel zien zitten.

Premier Alexis Tsipras zou daarom hebben geopperd dat zijn vertrek daarom beter kan zijn voor de onderhandelingen. Antonis Samaras, voormalig premier en leider van de oppositiepartij Nieuwe Democratie heeft zondag ook naar aanleiding van de uitslag van de volksraadpleging zijn functie neergelegd.

”Onze partij heeft een nieuwe start nodig”, zei Samaras op nationale televisie weten. 61 procent van de Griekse bevolking stemde zondag ‘nee’ bij het referendum in Griekenland en dus tegen de voorstellen van de Europese geldschieters in ruil voor extra noodsteun.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »