Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Hersenen tonen meer interesse in eten na drinken alcohol

 20 juli 2015 

    Print       Email

giftige alcoholAls je voor het diner alcohol drinkt ga je bij het diner meer eten. Uit een onderzoek van de Indiana University School of Medicine blijkt dat hersenen dankzij alcohol meer interesse hebben in voedselgeuren. Bij het onderzoek werden op twee verschillende dagen 35 gezonde vrouwen getest.

Op de ene dag kregen de proefpersonen alcohol toegediend, op de andere een zoutoplossing. Vervolgens werd door de onderzoekers fMRI-scans van de hersenen van de vrouwen gemaakt, terwijl deze voedsel en andere geuren roken. Na het onderzoek kregen de vrijwilligers een maaltijd aangeboden.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de hersenen van de vrouwen die alcohol toegediend kregen meer geïnteresseerd waren in etensluchtjes. Tevens bleek ook dat twee derde van de proefpersonen meer bij de lunch at nadat ze alcohol gedronken hadden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »