Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Hersenscan kan juiste behandeling voor depressie voorspellen

 18 juli 2015 

    Print       Email

hersenscan-kan-beste-behandeling-depressie-voorspellenUit onderzoek gedaan door een internationale groep wetenschappers onder meer van de Universiteit Utrecht is voortgevloeid dat een hersenscan kan helpen voorspellen welke behandeling het beste is voor iemand met een depressie. De onderzoeksresultaten werden in het tijdschrift Clinical Neurophysiology gepubliceerd.

Bij het onderzoek werden drie antidepressiva getest, die willekeurig aan circa duizend depressieve mensen werden voorgeschreven. Vervolgens werden hun hersenen gescand. De onderzoekers wilden nagaan of er een verband was tussen aspecten van hersenactiviteit, zogeheten biomarkers, en de resultaten van het gebruikte antidepressivum.

Bij vrouwen bleek een bepaalde biomarker te kunnen voorspellen hoe zij reageren op twee van de drie antidepressiva. Als dit in acht wordt genomen, is de kans groter dat de meest geschikte behandeling wordt gekozen en de patiënt sneller herstelt.

Bij depressieve mannen was dit verband er niet. De wetenschappers willen meer van dergelijk onderzoek gaan uitvoeren, waardoor er ook andere andere connecties worden gevonden tussen hersenactiviteit en de reactie op antidepressiva.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »