Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Hevige bosbranden in Griekenland

 17 juli 2015 

    Print       Email

vuur brandIn het zuiden van Griekenland onder meer in een zuidoostelijke wijk van Athene woeden hevige bosbranden. Griekenland heeft Italië en Frankrijk om hulp gevraagd. Premier Alexis Tsipras is volgens Griekse media naar een speciaal bestrijdingscentrum gegaan.

Op het schiereiland Peloponnesos dat ongeveer 150 kilometer ten zuidwesten van Athene ligt zijn inmiddels vier dorpen ontruimd. De kustwacht is ingeschakeld om mensen te evacueren die door de vuurzee op stranden dreigen te worden ingesloten. Zo zouden er circa honderd mensen aan het water van een baai staan, op de vlucht voor het vuur.

Ongeveer 120 brandweermannen en 30 militairen zijn op de been. Ze worden ondersteund door blusvliegtuigen en –helikopters. De bosbranden van 2007 waren de hevigste bosbranden, die Griekenland ooit heeft meegemaakt.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »