Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Hondenvlees mogelijk oorzaak nieuwe ebola uitbraak in Liberia

 3 juli 2015 

    Print       Email

Ebola (21)In Liberia is een onderzoek gaande of hondenvlees de oorzaak kan zijn van een nieuwe ebola-uitbraak in het land. Donderdag werd bekend gemaakt dat er in het Afrikaanse land een derde ebola-geval is ontdekt.

Een zeventienjarige jongen overleed zondag aan de ziekte. Liberia was bijna twee maanden ebola-vrij. Alle drie personen die positief werden getest op ebola hebben verklaard dat ze hondenvlees hadden gegeten. De autoriteiten doen onderzoek naar de oorzaak van de nieuwe ebola uitbraak.

Honderden honden en katten worden onderzocht op het dodelijk virus. Eerdere besmettingen van ebola door zieke apen zijn bekend, maar het is eerder nooit aangetoond dat het virus zich via honden kan verspreiden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »