Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Iraakse leger heroverd enkele dorpen in Anbar op IS

 13 juli 2015 

    Print       Email

iraakse militairen soldaten irakHet Iraakse leger is bezig met een operatie om de provincie Anbar op IS te heroveren. Grote delen in het gebied zijn sinds vorig jaar in handen van de terreurgroep Islamitische Staat. Het Iraakse leger heeft reeds enkele dorpen in de buurt van Fallujah heroverd meldt de Iraakse televisie.

De Iraakse premier Abadi zwoer in een verklaring op tv wraak op ´´de criminelen van IS´´. Hij gaf aan dat IS uit Irak moet worden verjaagd, vooral om de laffe misdaden tegen ongewapende burgers. De regering van Irak is volgens de bewindsman vastbesloten om de extremistische groepering uit Irak te verjagen.

In de afgelopen weken hebben de Iraakse militairen al de aanvoerroutes van IS afgesneden en de steden Ramadi en Fallujah omsingeld. Het leger wordt bijgestaan door sjiitische milities, elitetroepen en lokale soennitische strijders.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »