Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

IS gebruikte gifgas tegen Koerden in Syrië

 18 juli 2015 

    Print       Email

IS Flag_of_Islamic_State_of_Iraq.jpg ISDe Koerdische militie YPG stelt dat terreurgroep Islamitische Staat (IS) in juni gifgas heeft gebruikt bij aanvallen in het noordoosten van Syrië. De aanvallen op 28 en 29 juni waren gericht op gebieden die in handen waren van de Koerden.

Het is niet bekend welk gas de terreurgroep zou hebben gebruikt. Volgens een woordvoerder van de militie kwam daarbij niemand om het leven, omdat strijders die aan het gas werden blootgesteld direct naar een ziekenhuis zijn vervoerd.

In totaal zouden twaalf Koerdische strijders gewond geraakt zijn door de aanval. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten bevestigd dat er is vastgelegd dat IS gifgas gebruikt heeft bij onder meer bij aanvallen op Tel Brak en Hasaka.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »