Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

IS slaat authentieke beelden Palmyra kapot

 2 juli 2015 

    Print       Email

IS Flag_of_Islamic_State_of_Iraq.jpg ISDe terreurgroep Islamistische Staat heeft foto’s online gezet waarop te zien zijn hoe historische beelden uit de stad Palmyra worden vernietigd. Het zou gaan om authentieke beelden uit de Romeinse ruïnes van de oude stad Palmyra, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan.

IS- strijders zouden in Malbeij een bestelbus met gestolen beelden hebben aangehouden. De smokkelaar is voor de rechter geleidt en veroordeeld. De beelden werden met voorhamers aan stukken geslagen en de smokkelaar kreeg zweepslagen. Een van de beelden zou de legendarische koningin Zenobia van Palmyra voorstellen zegt jihad- expert Pieter Nanninga van de Rijksuniversiteit van Groningen.

De beelden komen dus daadwerkelijk uit Palmyra. De terreurgroep heeft eerder reeds vernielingen aangericht op verschillende archeologische plekken waaronder in Niniveh. In de historische stad Palmyra bliezen de extremisten ongeveer een week geleden al enkele eeuwenoude tombes op.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »