Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

IS-strijders veroveren gebied in Afghanistan

 1 juli 2015 

    Print       Email

IS Flag_of_Islamic_State_of_Iraq.jpg ISTenminste zes districten in de provincie Nangarhar, die eerst door de Taliban werden bezet zijn nu in handen van strijders die loyaal zijn aan de terreurgroep Islamistische Staat. Deze gebieden werden in de afgelopen weken door de IS- strijders veroverd.

Dit meldt het Persbureau Reuters, op basis van verklaringen van lokale ambtenaren en burgers die de districten zijn ontvlucht. De IS- strijders hebben onder andere Taliban commandanten onthoofd, papavervelden verband en de verkoop van sigaretten verboden.

Daarnaast proberen ze jongemannen te rekruteren voor IS. De Taliban hebben toegegeven dat ze recentelijk terrein hebben verloren in de oostelijke provincie Nangarhar. Echter ontkennen ze dat het om IS-strijders gaat, maar noemen ze de militanten dieven en boeven. Taliban woordvoerder Zabihullah Mujahid gaf aan dat de Taliban de gebieden spoedig zal heroveren en de bewoners zal bevrijden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »