Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Islamitische Staat (IS) verliest terrein

 18 juli 2015 

    Print       Email

IS Flag_of_Islamic_State_of_Iraq.jpg ISUit een rapport van het Londense onderzoeksinstituut IHS blijkt dat Islamitische Staat terrein verliest. De terreurgroep zag het gebied dat ze bezet hadden met tien procent minder worden.

Recente veroveringen van de steden Palmyra en Ramadi wogen niet op tegen de zware verliezen die ze op andere plaatsen leden. IS heeft momenteel bijna 83.000 vierkante kilometer in handen in Irak en Syrië.

IS-strijders verloren volgens IHS terrein in het noorden van Syrië in de buurt van de Turkse grens, en in de omgeving van de Iraakse stad Tikrit.

De verliezen van IS zijn vooral te danken aan de strijd geleverd door Koerdische strijders en de aan hen gelieerde Soennitische groepen. De gebieden in Irak zijn vooral door het Iraakse leger teruggewonnen op IS.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »