Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Maleisië wil VN- tribunaal voor vervolging verdachten MH-17 ramp

 3 juli 2015 

    Print       Email

maleisieMaleisië is van plan de Verenigde Naties (VN) te vragen om een tribunaal op te richten om de verdachten van de MH17-ramp te vervolgen. Het land zal daartoe een resolutie indienen in de VN-Veiligheidsraad. De resolutie wordt door het land voorbereid.

Rusland vindt de vraag van Maleisië voorbarig, omdat volgens het land het onderzoek naar de ramp nog gaande is. Rusland heeft een vetorecht in de veiligheidsraad en kan dus een resolutie over het tribunaal blokkeren.

Het vliegtuig van Malaysian Airlines werd vorig jaar boven Oost- Oekraïne neergeschoten op een vlucht van Nederland naar Maleisië. Het Westen en Oekraïne beschuldigen pro-Russische rebellen of Russische militairen van het neerschieten van het vliegtuig. Rusland meent dat er daar geen bewijs voor is.

Bij de ramp kwamen 298 mensen om het leven waarvan het merendeel Nederlanders.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »