Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Meer gewichtstoename na borstkanker

 16 juli 2015 

    Print       Email

borstkanker borstonderzoekOnderzoekers van onder andere John Hopkins Bloomberg School of Public Health melden dat vrouwen die borstkanker overleefd hebben zwaarder worden dan leeftijdsgenoten die de ziekte niet kregen. De studie waaruit deze conclusie wordt getrokken is gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen die de diagnose borstkanker krijgen en behandeld worden met chemotherapie in de vijf jaar na de diagnose te maken krijgen met meer gewichtstoename dan leeftijdsgenoten zonder kanker. Volgens de onderzoekers is het daarom belangrijk dat zowel de artsen als patiënten aandacht besteden aan het gewicht, zowel tijdens als na de behandeling.

Er is echter meer onderzoek nodig om de gevonden effecten te bevestigen en de achterliggende processen in kaart te brengen zeggen de onderzoekers.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »