Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Moslimvrouwen mogen weigeren om man de hand te schudden

 13 juli 2015 

    Print       Email

boerka moslimvrouwHet College voor de Rechten van de Mens heeft onlangs bepaald dat wanneer een moslima een uitgestoken hand van een man weigert dit geen discriminatie is. Daarom hoeven werkgevers islamitische en werknemers van andere religieuze groepen niet te verplichten de man de hand te schudden als begroeting.

Het College voor de rechten van de mens is van oordeel dat er in die gevallen geen sprake is van discriminatie. Een vader die geen hand kreeg van een GGD- medewerkster maar zijn echtgenote en zoon wel spande de zaak bij het College aan.

De GGD-medewerkster legde aan de man uit dat ze vanwege haar islamitische geloof zijn hand niet mocht schudden, maar dat kon niet voorkomen dat de man zich gediscrimineerd voelde en naar het College voor de Rechten van de Mens stapte. De man werd door de instantie in het ongelijk gesteld. Het College beargumenteerd dat er ook andere manieren zijn om iemand respectvol te begroeten zonder diens hand te schudden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »