Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Neurostimulator helpt tegen migraine-aanvallen

 10 juli 2015 

    Print       Email

migraineEen dagelijkse behandeling met een neurostimulator op het voorhoofd leidt aantoonbaar tot een afname van migraine aanvallen. Dit hebben wetenschappers voor het eerst zichtbaar gemaakt met behulp van een PET-scan. De resultaten zijn gepresenteerd in Valencia op het jaarlijkse wetenschapscongres van de International Headache Society (IHS).

De neurostimulator is een soort diadeem die op het voorhoofd wordt geplaatst. Via een plakker worden elektrische prikkels afgegeven aan de uiteinden van de drielingszenuw, een zenuw die een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van migraine. Het zou zowel geschikt zijn voor behandeling als preventie. Bij pijnbestrijding geeft het apparaat hoogfrequente signalen af die zintuiglijke prikkels stimuleert, waardoor de pijnprikkels worden weggedrukt.

Patiënten met pijn kunnen dat twee à drie keer per dag twintig minuten per keer gebruiken.Het onderzoek toont aan dat er in de hersenen van mensen met migraine een meetbaar verschil is ten opzichte van mensen zonder migraine en dat dit verschil verdwijnt na herhaalde behandeling met de neurostimulator.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »