Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Omstreden confederatievlag mag worden verwijderd

 9 juli 2015 

    Print       Email

confederatie vlag US VSNa een emotioneel debat van wel dertien uur lang heeft het Huis van Afgevaardigden in de Amerikaanse staat South Carolina de beslissing genomen dat de omstreden confederatievlag voor het parlementsgebouw mag worden verwijderd. Dat meldden Amerikaanse media donderdag.

Eerder stemde ook de Senaat met een grote meerderheid voor het weghalen van de omstreden vlag. Voor sommige Amerikanen is de vlag een symbool van onderdrukking en slavernij, terwijl anderen het als cultureel erfgoed beschouwen.

De discussie over de omstreden vlag laaide op na de schietpartij in een kerk in Charleston, waarbij een blanke jongeman, Dylan Roof negen zwarte mensen doodschoot. De man heeft zelf verklaard racistische motieven gehad te hebben. Roof was veelvuldig op de foto gegaan met de confederatievlag.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »