Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Omstreden presidentsverkiezingen in Burundi uitgesteld

 11 juli 2015 

    Print       Email

burundiDe omstreden presidentsverkiezingen in het Oost- Afrikaanse land Burundi zijn met een week uitgesteld tot 21 juli. Dit gebeurde na aandringen van Afrikaanse landen op uitstel van de verkiezingen tot eind van deze maand.

De huidige president van Burundi Nkurunziza wil een derde termijn als president, maar volgens critici is dat in strijd met de grondwet. De president van Uganda zal in deze politieke crisis trachten te bemiddelen. Het voornemen van Nkurunziza leidde de afgelopen maanden tot gewelddadige protesten en een mislukte staatsgreep.

Het geweld waarmee de politieke crisis in het land gepaard gaat, kostte al het leven aan zeker tachtig mensen. In mei mislukte een poging van muitende militairen om de president af te zetten. De afgelopen maanden zijn ongeveer 140.000 mensen in Burundi op de vlucht geslagen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »