Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Ontsnappingsplan Mexicaanse drugsbaas al bekend bij VS

 14 juli 2015 

    Print       Email

mexicaanse drugsbaron el chapoDe Amerikaanse DEA zegt reeds in 2014 ervan op de hoogte te zijn dat de Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán van plan was te ontsnappen. Hij zou daar al sinds zijn arrestatie mee bezig zijn geweest volgens de DEA.

De Mexicaanse autoriteiten zouden daar ook van op de hoogte zijn gebracht. De DEA had echter geen specifieke informatie over de geraffineerde ontsnapping van zaterdagavond. Desondanks lukte het de drugsbaron zaterdag om uit de zwaarbewaakte Altiplano-gevangenis in Almoloya de Juárez te ontsnappen.

El Chapo had zijn ontsnapping goed voorbereid aangezien de tunnel waardoor hij kon weg komen, voorzien was van onder meer licht, motorrails en zuurstofflessen. Hij is oprichter en leider van het Sinaloa-drugskartel, dat sinds 1990 geldt als het machtigste kartel in Mexico. De drugsbaron wist voor de tweede keer uit een zwaar beveiligde gevangenis te ontsnappen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »