Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Pijn op de borst niet altijd een hartaanval

 20 juli 2015 

    Print       Email

HartaanvalEen drukkend gevoel op de borst of pijn in de hartstreek zijn niet altijd tekenen van een hartaanval. Er zijn nog tal van andere oorzaken die pijn op de borst kunnen veroorzaken.

Brandend maagzuur

Als maagzuur in je slokdarm terecht is gekomen dan krijg je een bijtend gevoel hoog in de bovenbuik. Soms straalt de pijn ook uit naar de borst of rug.

Slokdarmkrampen

Slokdarmkrampen ontstaan wanneer de slokdarm niet goed functioneert. Ook hier ontstaat er brandend maagzuur vooral als je ligt. Ook een ontsteking van de slokdarm of het slokdarmslijmvlies kan tot pijn op de borst leiden.

Syndroom van Tietze

Het syndroom van Tietze is een vorm van ontstekingsreuma. Bij het syndroom van Tietze is er sprake van een irritatie van het kraakbeen en de spieren die de ribben met het borstbeen verbinden.

Pijn van de tussenribspieren

Soms is pijn op de borst simpelweg spierpijn. Een overbelasting van de tussenribspieren ontstaat door lichamelijke activiteit waaraan het lichaam niet gewend is.

Pleuritis

Pleuritis is een ontsteking van de pleura – borstvlies of longvlies. Een dergelijke ontsteking ontstaat soms na een infectie van de luchtwegen of griep. De pijn op de borst is scherp en continu aanwezig.

Stress of paniek

Bij stress of ander hevige emoties kan er pijn op de borst ontstaan. Ook paniek kan pijnklachten geven met name als de paniek tot hyperventilatie leidt.

Longaandoeningen

Problemen met de longen veroorzaken ook pijn op de borst. Hierbij denken we aan een klaplong, longontsteking of longemfyseem. Ook astma-patiënten hebben soms pijnklachten in de borststreek.

Huidaandoening

Varicella-zoster, het herpesvirus veroorzaakt ontstekingen van de huidzenuw, soms ook op de borst.

Hartaandoening

Pijn op de borst ontstaat ook als je hartspier te weinig zuurstof krijgt. Hierdoor kan er ook pijn op de borst ontstaan te weten angina pectoris oftewel hartkramp. Meestal wordt de kramp veroorzaakt door een vernauwing in de kransslagaders. Ook hartklepaandoeningen of hartritmestoornissen veroorzaken klachten op de borst. De bekendste hartaandoening met drukkende pijn op de borst is het hartinfarct.

Wanneer je twijfelt of je pijnklachten met je hart te maken hebben ga dan altijd naar de huisarts !

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »