Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Regering tekent hoger beroep aan tegen verbod

 27 juli 2015 

    Print       Email

gfc nieuwsDe Nederlandse regering heeft hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak waarbij de AIVD, geheime dienst, geen telefoon taps mag plaatsen op telefoons van advocaten.

Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse zaken, zei op maandag dat de veiligheidsdiensten een telefoon tap moet kunnen plaatsen op een telefoon van een advocaat waanneer er bijzondere omstandigheden zich voor doen. Om dit niet te kunnen, zal zeer onverantwoord zijn vanuit het oogpunt van nationale veiligheid.

De rechtbank in Den Haag oordeelde dat het tappen illegaal is tenzij er toestemming is verleend door een onafhankelijke organisatie. Het hof oordeelde dat de AIVD 6 maanden de tijd heeft om zijn huidige praktijken officieel te veranderen.

Minister Plasterk zei dat hij de oprichting van een onafhankelijke organisatie ondersteunt, maar de deadline van 6 maanden is veels te kort om de wet en regelgeving hiervoor in orde te klunen maken. Deze zaak werd aan het licht gebracht door advocaten kantoor Prakken d’Oliveira, die vorig jaar ontdekte dat de AIVD vanaf 2003 hun gesprekken af luisterden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »