Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Ruim vijftig advocaten in China opgepakt

 12 juli 2015 

    Print       Email

amnesty internationalIn China zijn de afgelopen dagen ruim vijftig mensenrechtenadvocaten opgepakt. Dit meldt Amnesty International. Tevens zijn huizen en kantoren door de politie doorzocht. Collega -advocaten en mensenrechtenorganisaties melden dat het onduidelijk is waar sommige advocaten zich bevinden.

De aanhoudingen volgden op een grootschalig protest van mensenrechtenadvocaten in het land. De opgepakte advocaten hebben een protestverklaring getekend tegen het vasthouden van collega-advocaat Wang Yu, die donderdagochtend plotseling verdween.

Wang Yu staat er om bekend dat ze niet terugdeinst voor ingewikkelde mensenrechtenzaken. Onlangs verdedigde ze een Chinese activist die was opgepakt wegens het plegen van ‘staatsondermijnende activiteiten’.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »