Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Rusland gaat VN- resolutie tribunaal voor MH 17 definitief blokkeren

 15 juli 2015 

    Print       Email

ruslandRusland gaat definitief de VN- resolutie voor een MH17 tribunaal blokkeren. Dat staat in een verklaring van het Russische ministerie van Buitenlandse zaken. Omdat Rusland vetorecht heeft komt er geen tribunaal om de daders van de vliegramp in Oekraïne te vervolgen.

Rusland zegt niets te voelen voor een VN- tribunaal en ziet het nut ervan niet in. Het land is ook de mening toegedaan dat Russische onderzoekers nauwelijks toegang hebben tot het onderzoek naar de vliegramp.

De landen die het strafrechtelijk onderzoek verrichten naar het neerhalen van de vlucht MH 17 deden maandag een verzoek bij de Veiligheidsraad voor het oprichten van een Internationaal Strafhof.

Rusland heeft toegegeven dat het vliegtuig vermoedelijk met een Boekraket is neergeschoten, maar is van oordeel dat de raket door Oekraïne werd afgevuurd. Bij de crash vorig jaar kwamen 298 mensen om, waarvan 198 Nederlanders.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »