Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Servische premier bekogeld bij herdenking val van Srebrenica

 11 juli 2015 

    Print       Email

aleksandar vucicDe Servische premier Aleksandar Vucic werd bij de herdenking van de val van Srebrenica door een woedende menigte met stenen bekogeld. Dit gebeurde toen hij de begraafplaats wilde oplopen.

De nabestaanden van de duizenden slachtoffers, die deelnamen aan de ceremonie begonnen toen te schreeuwen en met stenen te gooien. Er werd ook Allah Akbhar (God is groot) geroepen. Vucic werd in zijn gezicht raakt en zijn bril is stukgemaakt. Vucic en zijn bodyguards hebben de begrafenis moeten ontvluchten.

Dit meldt de woordvoerder van de premier. Volgens de Servische minister Stefanovic van Binnenlandse Zaken heeft Bosnië volledig gefaald in het beschermen van de premier en is het gebeurde schandalig. Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat circa 8000 moslimmannen- en jongens door Bosnisch- Servische troepen werden vermoord.

Servië heeft het geweld van twintig jaar geleden veroordeeld, maar weigert te erkennen dat er sprake was van genocide.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »