Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Telefoontap nu automatisch ook voor internet

 17 juli 2015 

    Print       Email

Phone-TapDe Nederlandse politie gaat nu automatisch internetverkeer onderscheppen bij het plaatsen van een telefoontap. Het nieuws werd in het jaarverslag van het ministerie van Justitie gepubliceerd, maar wordt nu pas openbaar gemaakt.

Uit het verslag blijkt dat ambtenaren van het ministerie meer dan 25181 telefoontaps hebben geplaatst. Het ministerie vermeld ook dat zij geen afzonderlijke cijfers voor internet tap hebben. Het is technisch zo geregeld dat er automatisch op een telefoon en internet een tap wordt geplaatst. In het jaar 2013 zijn er 17800 internet taps geplaatst op IP-adressen.

Het tappen van een internet verbinding is veel meer privacy gevoelig dan een telefoontap. Er wordt gezegd dat Nederland de meeste telefoontaps plaatst, dan elk ander land in de wereld. De minister van binnenlandse zaken, Ronald Plasterk, weigerde vorig jaar te onthullen hoeveel telefoontaps door de Nederlandse veiligheidsdiensten zijn geplaatst.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »