Loading...
Navigatie:  Home  >  Opmerkelijk & Lifestyle  >  Bericht

Tiener bezweken door infectie met hersenetende amoebe

 11 juli 2015 

    Print       Email

amoeba12Een 14- jarige tiener in de Amerikaanse stad Saint Paul is bezweken nadat een amoebe zijn hersenen had aangevreten. De tiener raakte tijdens het zwemmen geïnfecteerd met de Naegleria fowleri amoeba, waarna hij in een coma raakte.

Vrijdagnacht verslechterde zijn toestand en bleek hij volgens zijn familie hersendood. De amoebe is een eencellige organisme dat wordt aangetroffen in warm, stilstaand, zoet water. De parasiet dringt het lichaam binnen via de neus en valt vervolgens het zenuwstelsel aan.

Klachten die optreden zijn onder andere koorts, hoofdpijn, overgeven en verlies van het reukvermogen. Het virus is in de meeste gevallen dodelijk. Een infectie veroorzaakt door de hersenetende amoebe komt zelden voor.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »