Loading...
Navigatie:  Home  >  Opmerkelijk & Lifestyle  >  Bericht

Trendy café in Istanbul heeft alleen werknemers met down- syndroom

 3 juli 2015 

    Print       Email

gfc opmerkelijkIn een trendy cafe/ snackbar in Instanbul in de wijk Sisli worden alleen mensen met het down-syndroom te werk gesteld. De eigenaar van de zaak Saruhan Singen heeft zelf een dochter die ook aan het down- syndroom lijdt. Zij werkt ook in het café.

Volgens Singen is zijn dochter een geschenk aan hem, zodat hij mensen met de ziekte kan begrijpen en werk kan aanbieden. Met de tewerkstelling van de jongeren, die tussen de 18 en 25 jaar zijn krijgen zij de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en wordt hun integratie in een bredere samenleving bevordert zegt Singen.

Het down-syndroom is een aangeboren aandoening. Kinderen met de ziekte hebben een verstandelijke beperking. Daarnaast hebben zij vaak lichamelijke afwijkingen en gezondheidsproblemen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »