Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Turkse leger valt terreurgroep IS en Koerdische PKK aan

 25 juli 2015 

    Print       Email

turkyeDe regering van Turkije heeft in het noorden van Syrie en in het noorden van Irak luchtaanvallen gepleegd op doelen van terreugroep Islamitische Staat en de Koerdische strijdgroep PKK (Koerdische Arbeiderspartij).

Dat meldt de Turkse regering zaterdag.

De PKK vindt hierdoor dat de wapenstilstand die sinds 2013 met de Turkse regering gesloten heeft betekenisloos. Dit meldt de PKK op haar website. De PKK strijdt voor de rechten van Koerden in Turkije. De Turkse regering heeft de Verenigde Naties formeel in kennis gesteld van de aanvallen op doelen van terreurgroep IS.’

Turkije zei hierin onder andere dat het duidelijk is dat het regime in Syrië niet bereidt of niet in staat is het gevaar op het grondgebied van Syrië aan te pakken. Dat gevaar is ook een bedreiging voor het Turkse volk staat in brief, die ondertekend is door de Turkse plaatsvervangend VN-ambassadeur Levent Eler aan de secretaris- generaal van de VN, Ban ki Moon.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »