Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Twee mensen omgekomen bij verkiezingsgeweld Burundi

 21 juli 2015 

    Print       Email

burundiIn de nacht van maandag op dinsdag zijn twee mensen in Burundi gedood bij gewelddadigheden in verband met de verkiezingen. De autoriteiten berichten dat een burger en een politieman zijn gedood.

In de hoofdstad van Burundi, Bujumbura is het erg onrustig. Zo zijn er ontploffingen en wordt er geschoten. Vandaag gaat de bevolking naar de stembus om een president te kiezen. De verkiezingen worden door de oppositie geboycot.

De verkiezingen zijn omstreden omdat de zittende president Nkurunziza zich voor een derde keer verkiesbaar stelt, terwijl dit grondwettelijk verboden is. Echter meent de president dat de wet niet op hem van toepassing is omdat hij niet door het volk, maar door het parlement werd gekozen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »