Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Verandering in genen door nacht zonder slaap

 22 juli 2015 

    Print       Email

gen genen dnaHet wetenschappelijk tijdschrift Journal of Clinical Endocrinology meldt dat er genetische veranderingen in je lichaam optreden als je een nacht niet slaapt. De veranderingen vinden plaatst in de klokgenen.

Deze genen zijn verantwoordelijk voor de afstelling van biologische klokken in lichaamscellen. Het onderzoek werd gedaan door Zweedse wetenschappers die vijftien proefpersonen twee keer naar hun laboratorium lieten komen om twee nachten te verblijven.

Bij een van de onderzoekssessies sliepen de proefpersonen twee nachten door, maar tijdens de tweede werden ze door de wetenschappers een hele nacht wakker gehouden. Uit het onderzoek blijkt dat door het slaapgebrek de structuur van het DNA veranderde door chemische processen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »