Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

VS doet onderzoek in zaak ophanging zwarte arrestant

 22 juli 2015 

    Print       Email

gfc nieuwsDe justitie in Amerika doet onderzoek naar de dood van een zwarte arrestant, die zich de vorige week in haar cel ophing. Dit gebeurde drie dagen nadat de 28- jarige vrouw in hechtenis was gezet wegens een verkeersovertreding. Familie en vrienden van de vrouw vermoeden dat ze is vermoord.

Sandra Bland werd op 10 juli in Texas aangehouden, omdat ze haar richtingswijzer niet gebruikt had bij het wisselen van de rijstrook. Op een video die gepubliceerd is door Texas Department of Public Safety is te zien hoe de aanhouding al snel escaleert, omdat Sandra eerst weigert om uit de auto te komen. Als de agent haar met een stroomstootwapen dreigt en zegt dat hij haar “in de fik” gaat steken, komt ze uit de auto.

Bland wordt in hechtenis genomen voor belediging van een ambtenaar in functie. De familie van Bland zegt dat de jonge vrouw positief in het leven stond en uitkeek naar haar nieuwe baan op de Universiteit. Ze geloven daarom niet dat ze zelfmoord gepleegd heeft. Activisten halen deze zaak aan als weer een geval van raciaal politie geweld in de VS.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »