Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Wetenschappers genezen muizen met aangeboren doofheid

 10 juli 2015 

    Print       Email

muizenOnderzoekers van de Universiteit van Harvard melden in het wetenschappelijk tijdschrift Science Translational Medicine dat Amerikaanse wetenschappers erin geslaagd zijn om dove muizen te genezen. Dit gebeurde door middel van een genetische therapie.

Met behulp van een kunstmatig virus repareerden de onderzoekers een defect gen in het binnenoor van de dieren. Daardoor konden elektrische signalen weer door de oren van de dieren reizen en door het gehoorzenuw worden ontvangen.

De wetenschappers richtten zich op TMC1, een gen dat 4 tot 8 procent van alle aangeboren gevallen van doofheid veroorzaakt bij mensen, maar ook bij muizen voor doofheid kan zorgen. De wetenschappers hopen hun behandeling binnen vijf tot tien jaar te kunnen testen op mensen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »