Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

WikiLeaks-oprichter vraagt asiel aan in Frankrijk

 3 juli 2015 

    Print       Email

Julian-Assange-007Julian Assange oprichter van WikiLeaks heeft in Frankrijk om asiel gevraagd. Dit deed hij in een open brief gepubliceerd in de krant Le Monde. In de brief staat onder andere dat hij een journalist is die wordt vervolgd en met de dood wordt bedreigd door de Amerikaanse autoriteiten.

In een verklaring van het kantoor van president Hollande zegt Frankrijk dat de klokkenluider niet direct in gevaar is en dat er ook een Europees arrestatiebevel tegen hem is. Het asiel kan volgens Frankrijk niet aan hem worden verleend gezien zijn wettelijke en materiële situatie.

Assange zit al sinds juni 2012 in de ambassade van Ecuador in Londen. Hij vroeg toen politiek asiel aan in het Zuid-Amerikaanse land. Hij vluchtte naar de ambassade om te voorkomen dat hij zou worden uitgeleverd aan Zweden, waar hij van verkrachting verdacht wordt.

De WikiLeaks- oprichter denkt dat Zweden hem vervolgens wil uitleveren aan de Verenigde Staten, die hem willen berechten voor zijn WikiLeaks-onthullingen. De klokkenluiderssite bracht de afgelopen jaren een grote hoeveelheid geheime stukken naar buiten. Het filmpje Collateral Murder, waarin te is zien hoe een gevechtshelikopter van de VS burgers en journalisten aanvalt in Irak heeft veel ophef veroorzaakt.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »