Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

XTC gewild onder academici in Nederland

 17 juli 2015 

    Print       Email

xtc-pillen1Uit onderzoek van het Trimbos-instituut, het CBS en het RIVM is gebleken dat een kwart miljoen Nederlanders vorig jaar XTC heeft gebruikt. Vooral academici en mensen met een hogerberoepsopleiding slikken de pillen. Het gaat om mensen tussen de 15 en 64 jaar.

Het onderzoek werd onder 6000 mensen gedaan. Vergeleken met andere Europeanen gebruiken veel Nederlanders xtc: 2,5 procent. Elders is dat 0,6 procent. De onderzoekers zeggen dat er vergeleken met 2009 sprake lijkt van een toename van het aantal xtc-gebruikers.

Academici hebben twee keer zo vaak xtc gebruikt als mensen met een lagere opleiding. Bij cannabisgebruik is de kans bij verslaving evenals bij xtc groot. Vooral laagopgeleide mensen gebruiken cannabis.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »