Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Aanslag op, veroordeling van Turkse journalisten [VIDEO]

 7 mei 2016 

    Print       Email

aanslag-journalilst-dundar

 

Can Dündar en Erdem Gul, de hoofdredacteur en bureauchef van het Turkse dagblad Cumhuriyet, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen, kort nadat een man vóór het gerechtsgebouw een van hen probeerde te vermoorden.

Dündar bleef ongedeerd bij de beschieting; hij kreeg vijf jaren en 10 maanden cel. Zijn collega Gul kreeg vijf jaren. Zij waren beschuldigd van spionage en het stelen van staatsgeheimen.

Hun krant had foto’s gepubliceerd waaruit bleek dat de Turkse inlichtingendienst wapens levert aan de terreurgroep ISIS in Syrië.

President Erdoğan had bevestigd dat de vrachtwagens op de foto’s inderdaad behoorden aan de nationale inlichtingendienst, maar dat zij hulpgoederen vervoerden naar Turkmenen die tegen zowel de Syrische president Assad als ISIS vechten.

“Er zijn vandaag twee aanslagen op ons gepleegd: één vóór het gerechtsgebouw, en daarna weer in het gerechtsgebouw” zei Dündar na de zitting tegen journalisten.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »