Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

‘Alle katten zijn mooi’

 25 mei 2016 

    Print       Email

Een vrouw in de Spaanse hoofdstad Madrid dreigt een boete van enkele honderden euro’s op te lopen vanwege haar liefde voor katten. Zij werd zondag bekeurd omdat haar tas het opschrift “Alle katten zijn mooi” heeft.

De tekst “All Cats Are Beautiful” levert het acroniem ‘ACAB’ op, wat sinds de 70’er jaren wordt beschouwd als scheldwoord naar de politie omdat het voluit zou betekenen: “All Cops Are Bas****s”, oftewel: “Alle Agenten Zijn Kl******ken”.

Dat is inderdaad wat de Spaanse politie opnam in het proces-verbaal, inclusief de Engelse tekst, zoals kattenliefhebster Belén Lobeto op haar Twitteraccount laat zien.


Burgerrechtenorganisatie Rights International Spain bestempelt de wetgeving die de gewraakte kreet strafbaar stelt als een ‘muilkorfwet’. Ook Amnesty International heeft kritiek op de wet en zegt dat het meer macht geeft aan veiligheidsdiensten en tegelijkertijd de rechten van burgers en journalisten erodeert.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »