Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Amateurboksen dreigt knock-out te gaan

 29 mei 2016 

    Print       Email

Amateurboksen loopt het risico uit de Olympische Spelen gemept te worden, nu zich binnen het Internationaal Olympisch Comité een nieuwe crisis lijkt te ontwikkelen.

Officials van de International Boxing Association (AIBA, van het vroegere Internationale de Boxe Amateur) vertelden aan inspecteurs van de World Anti-Doping Agency (WADA) dat de afgelopen drie jaren praktisch geen out-of-competition dopingcontroles zijn geweest.

boksenVolgens een rapport heeft de AIBA de afgelopen jaren een zeer beperkt anti-doping-programma uitgevoerd, “dat niet voldoet aan de eisen van de World Anti-Doping Code, maar ook tekort schoot in het beschermen van de sport en schone atleten”.

In 2013 werden slechts 18 onderzoeken gedaan, in 2014 één en geen in 2015: “Dat is het laagste van alle 28 sporten van de Summer Olympics”, staat in het rapport.

Volgens een ander rapport is ook gesjoemeld met enorme bedragen die werden weggesluisd zonder enige verantwoording. De naam van AIBA’s vicepresident wordt genoemd in meerdere druggerelateerde zaken en als een van de leiders van de georganiseerde misdaad in Oezbekistan.

Het lijkt nu nog maar een kwestie van tijd voor het amateurboksen volop negatief in de spotlights komt. 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »