Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Amerikaanse militairen na verkrachting gedumpt door leger [VIDEO]

 20 mei 2016 

    Print       Email

Duizenden Amerikaanse militairen zijn ontslagen uit het leger na het melden van een aanranding of verkrachting. Zij krijgen daarbij een stempel opgedrukt waardoor zij nooit meer een baan kunnen vinden en niet in aanmerking komen voor een uitkering.

In een 124-pagina’s tellend rapport zegt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch dat het leger niets doet voor de militairen die “oneerlijk” zijn ontslagen.

rape-usaDe organisatie zegt dat hoge officieren kiezen voor snel ontslag van slachtoffers van aanranding, in plaats van hen te helpen bij hun herstel. Zeer weinig verkrachtingsslachtoffers slaagden erin in dienst te blijven, staat in het rapport.

De organisatie zegt op basis van enkele honderden interviews dat slachtoffers werden ontslagen met een aantekening dat zij leden aan een “persoonlijkheidsstoornis”, “aanpassingsstoornissen” of andere psychische aandoeningen, waardoor zij niet in aanmerking komen voor zaken als gezondheidszorg, arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, onderwijs enzovoorts.

Tussen 2001 en 2010 werden meer dan 31.000 militairen ontslagen vanwege “persoonlijkheidsstoornissen”; een onevenredig groot aantal van hen waren vrouwen, staat in het rapport.

Daarmee zijn zij voor het leven gebrandmerkt, waardoor hun kansen op een normaal leven na het leger drastisch zijn afgenomen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »